Monday, December 14, 2009

Uusia Kalevala-aiheisia verkkosivuja

Suomalainen oppii arvostamaan suomalaista kulttuuria ja perinteitä viimeistään silloin, kun hän muuttaa ulkomaille. Missään ei vietetä Suomen itsenäisyyspäivää tai Kalevalan päivää yhtä innostuneesti kuin ulkosuomalaisyhteisöissä. Myös internet avaa ulkosuomalaisille uusia ikkunoita suomalaiseen kulttuuriperintöön ja ajankohtaisiin tapahtumiin.

Kalevalaseura on avannut kaksi uutta kansalliseepostamme esittelevää verkkosivustoa: Kalevalan kulttuurihistoria ja Kalevala 175 vuotta.

Kulttuurihistoriasivustolla esitellään Kalevalan taiteellisia, aatteellisia ja poliittisia tulkintoja, niiden taustoja ja vaikutusta suomalaiseen kulttuuriin. Sivusto on suunnattu kaikille Kalevalasta ja suomalaisesta kulttuurista kiinnostuneille. Se pohjautuu Kalevalaseuran tuottamaan ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisemaan teokseen Kalevalan kulttuurihistoria.

Kalevala 175 vuotta -sivusto esittelee puolestaan ensi vuonna vietettävää kansalliseepoksen juhlavuotta. Juhlavuoden teema on Mieleni Kalevala. Sen tavoitteena on korostaa Kalevalan tulkinnallisuutta runoelmana, innostaa suomalaisia lukemaan Kalevalaa ja esittämään siitä ennakkoluulottomasti omia tulkintoja. Juhlavuoden sivustolla on myös tapahtumakalenteri, josta löytyy Kalevalaan liittyviä tapahtumia, juhlia, seminaareja, näyttelyitä ja muita hankkeita.

No comments: